Един добре поддържан български град (СНИМКИ)

Предлагаме ви една кратка фото-разходка в Разград. Поводът за нея е доброто впечатление, което прави този град по отношение на поддръжката както в центъра, така и в кварталите. Не са много българските градове, които могат да се похвалят с такова състояние на инфраструктурата си.

Вижте снимки от разградските квартали.
Изглежда така, сякаш всеки един детайл е изпипан...





Оказва се, че основна причината разградските квартали да изглеждат добре, е спечелен от местната община проект. В него заложените дейности по благоустрояването включват пълно иновиране на всички зелени площи, места за отдих, 14 спортни и 25 детски съоръжения, иновиране на пространството около блокове, изграждане на нови алеи, реконструкция тротоарните подходи, паркинговите площи, на част от обслужващите улици. (източник)
 
 
Центъра на Разград обаче също изглежда добре поддържан...

 
 
Е, разбира се и Разград не прави изключение от останалите български градове. И тук все още има улици като тази (с дупки и неравности)...
 
... но заради реализирания проект за облагородяване на седемте мини-квартала и приличното състояние на повечето улици в центъра, се създава усещане за един добре поддържан град.
 
Може би и други общини трябва да се поучат от примера на Разград. Особено що се касае до проектите за благоустройство и начина на тяхното изпълнение.
 
снимки: Google Street View

Коментари

  1. Добре поддържан само по чистота... по икономика най зле !

    ОтговорИзтриване
  2. постнали снимките от 1 квартал и вече Разград е добре...да бяха постнали някоя снимка и от Орел, където 1ст. не беше дадена от въпросния спечелен проект...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е как и там се прави нещо. Разваля се детски площадки и се строят къщички за деца които разбира се не са виновни за нищо ама не им беше мястото там ........и още стотици болежки за кв Орел

      Изтриване
    2. Точно само в центъра на Разград показаха снимки.Да се качат в Орел наистина да видят за какво става въпрос дали е хубав толкова града ..

      Изтриване
    3. НИЕ ОТ ВОДНАТА СМЕ ВРЪЗКАРИ МАЙКААААААААААААААА пак в орел сте мангали кви проекти искате

      Изтриване
  3. Никъде не видях снимка от кв. Орел там е катастрофа .Една детска площадка не им оставиха, само дупки и мизерия а косенето на трева е на последно място. А и за парка да не говоря една тоалетна няма и също е неподдържано.

    ОтговорИзтриване
  4. И на Орел ще му дойде времето ама с тези мангали нищо няма да остане

    ОтговорИзтриване
  5. Спор няма площадките красиви благодарим, а за тия в детските градини да не говорим да бяха вложили малко и там както и за квартал Орел

    ОтговорИзтриване
  6. Защо не започнете на първо място с основната причина за този облик на града- Преобладаващо е турското население, което обяснява от къде и защо идват парите. Хората се поддържат един друг и Турция си държи на хората, където и да са те по света.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Що за простотия сте написала, Полина? Какво общо има Турция с парите? И още нещо - в Разград те не са преобладавощо население. Въобще не сте в час.

      Изтриване
  7. А прави ли ви впечатление, че няма хора почти по снимките...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не само по снимките почти няма хора, като цяло си няма хора.

      Изтриване
    2. Снимките са правени около 9ч.сутринта /съдя по сенките на дърветата/ може би в събота/неделя.В петък или рано в събота част от малкото останали жители на града са се изнесли по селата,останалите излизат около11ч. и града започва своя живот.

      Изтриване
    3. Част от снимките са направени преди около две години, когато се правеше квартала ни. Детската площадка е празна, защото не беше разрешено още да се ползва. Сега елате да видите що за "чудесия" направиха мангалките с идиотчетата си, дето по цял ден стоят по пейките с цигарите и семките

      Изтриване
  8. Обичам си градчето, но ако бяхте снимали и "Орел" щяхте да видите истинското лице на Разград.

    ОтговорИзтриване
  9. А КАКВО СТАВА С Ж.К ОРЕЛ ???

    ОтговорИзтриване
  10. Mnogo se napravi za blagoustroqvaneto na grada ni.Trqbva da se nauchim da se radvame na izgrdenoto i da go pazim.Loshoto e che ne vijdam mnogo deca po plostadkite.

    ОтговорИзтриване
  11. Живяла съм в Орел.Там минаха младостта ми и мога да кажа, че за Орел е направено доста. Сега живея в квартал за който не е направено кой знае какво , сами си поддържаме пространството около дома лете и зиме.В Орел това го нямаше-тъпчем листата и снега пред входа и се затваряме в нашата крепост апартамента.

    ОтговорИзтриване
  12. Градче за пенсионери стана Разград - има си градинки и цветя и само това....

    ОтговорИзтриване
  13. Спокойно и хубаво градче, само в центъра обаче. А когато човек е притеснен и финансово, никак не му е до цветя и градинки.

    ОтговорИзтриване
  14. Кво ревете с този умрял квартал Орел?!? Какво и да се направи не се пази от живеещите там а после само реват че никой нищо не бил направил за тях.Тъпаци които не пазят.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Монтана е на 22-ро място в онлайн класация за най-любим град

Полет над Русе (видео)

{BG загадка} Кой е този град?

{BG загадка} Кой е този град?